sunnuntai 31. elokuuta 2014

NOME-B kokeet Alavuudella

Alavuuden Nome-kokeesta lähdettiin toiveikkaina tavoittelemaan ykköstulosta, jotta seuran omissa kokeissa Pomarkussa saataisiin startata sitten jo avoimessa luokassa. Koemaastojen selvitessä tuli suhteellisen nopeasti selväksi myös tavoitteen haasteellisuus. Oman koiran tuntien pikainen tavoitteiden hienosäätö oli paikallaan, vaikka kirvestä ei niin sanotusti kaivoon heitettykään.

Ensimmäisessä tehtävässä heitettiin lokit toinen erittäin tiheään kaislikkoon ja toinen avoveden rajaan. Nala markkeerasi molemmat linnut hyvin ja lähti määrätietoisesti kaislikkoon. Etenemisen käydessä haasteellisemmaksi päätti tämä sankari, että se toinen olikin mukavampi ja vaihtoi suuntaa.
Tässä kohtaa taisi lipsahtaa mielestä sen ensimmäisen linnun pudotuspaikka eikä Nala edennyt enää kaislikossa tarpeeksi kauas löytääkseen lintua. Tiheä kaislikko osoittautui monen koiran kompastuskiveksi. Veden syvyys taisi olla juuri väärän syvyinen ja koirat eivät oikein tienneet loikkiako vai uida.

Seuraavana oli vuorossa linjaan lähetys. Nalalle tätä ei ole päästy montaa kertaa tekemään, joten tätä hieman jännitettiin. Linja tehtiin veteen, jossa koiran tulisi edetä ensin lumpeiden valtaaman osion läpi avoveteen ja siitä kaislikon reunaan toiselle lumpeikolle saakka, jonka seassa odottelee tavi. Monet koirat olivat jääneet jo ensimmäisten lumpeiden sekaan ihmettelemään.
Näin teki myös Nala ja ohjaaja otti lähetyksen uudestaan. Toisella lähetyksellä sama toistui. Tuomari antoi vielä kolmannen tilaisuuden ja raskaasti ohjaten Nala vihdoin uskoi ja lähti uimaan läpi lumpeikon. Pienoinen työvoitto, mutta eipä tarvinnut lopettaa tehtävää epäonnistumiseen.

Kolmantena vuorossa oli lähihaku-tehtävä, jossa n.15m päässä kummun takana oli kani odottamassa. Ensin Nalalla varmaan vauhti vei ja se kävi lämmittelyksi nappaamassa hakuruudusta variksen näytille. Tuli se kani sieltä sitten ihan nätisti myös ylös.

Viimeisenä tehtävänä oli Nalan bravuuri eli hakuruutu. Tosin sekin oli erittäin vetistä, hieman kahlailua vaativaa hetteikköä. Koira ei voinut siitä juoksemalla selvitä vaan sen oli oikeasti etsittävä vainullaan. Nala ihan tosissaan rakastaa tätä tehtävämuotoa ja se tyhjensikin ruudun näppärästi.


Markkeeraustehtävän epäonnistuminen oli Nalan suurin virhe eikä se päässyt jäljelle saakka. Tulos parani kuitenkin hieman eli ALO2 on nyt Nalan paras tulos. Seuraavaksi on vuorossa ne seuran omat kokeet ja niistä tavoitteena nyt saada se ykkönen. Treeniä pukkaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti