maanantai 5. elokuuta 2013

Lomalla viimeinkin, voi ottaa iisimmin!


Nalan viimeinen vesinouto ennen hyvin ansaittua treenitaukoa

Loppukesän aurinko paistaa hattaraisten kumpupilvien lomasta lämmittäen unesta raukeita lihaksia. Tuuli
puhaltelee puiden oksissa ja korviin kantautuu etäältä linnunlaulua. Ilmassa tuoksuu vastaleikattu nurmi ja jostain etäältä taitaa nenään kulkeutua vieno grillimakkaran tuoksukin. Jossain aikoo joku grillata. Korvan viereen eksyvä itsepintainen kärpänen vähän häiritsee kesäisiä päiväunia terassilla, mutta mitäpä pienistä. Emäntä kumartuu rapsuttamaan korvan takaa ja uni kaikkoaa sen verran, että jaksaa vähän vastineeksi häntää heilauttaa sille.

Viime viikot on ollut Nalalla melko aktiivista aikaa. Tokon tiimoilta on opeteltu uusia asioita ja viikko-ohjelmaan on tullut lisänä uudet kimppatreenit uudessa paikassa ja uusien treenikavereiden kera. Nomen/metsästyksen puolella on riistaharjoittelua otettu lisää, vaikeutettu tehtäviä, opeteltu uutta sekä lisätty treenimääriä. Lisäksi on käyty uusissa paikoissa ja tavattu paljon ihmisiä ja koiria. Kaiken kaikkiaan melko paljon kaikenlaista uutta sulateltavaa on pienelle noutajan alulle tullut viime viikkojen aikana.

Viimeaikoina on myös alkanut näkyä merkkejä siitä, että murrosikä tai juoksut saataisi olla lähenemässä. Ruokaa katsellaan hieman hölmistyneen näköisenä tai unohdetaan syöminen kesken ruokailun, mikä labradorin kyseessä ollessa on kyllä melko epätavallista. Sisätiloissakin pitää välillä katsella seinille ja puhista itsekseen. Toisaalta välillä käydään vaan nojailemassa emännän käteen. Lenkillä kuulostaa siltä kuin joku olisi vaihtanut meidän kauniin ja rauhallisen noutajanpennun lemmikkipossuun! Työskentelyintokin on laskenut Nalalla selvästi eikä se ole oikein oma itsensä. Toisin sanoen pää on nyt Nalalla täynnä kaikenlaista.
7-kuisella herkällä pennulla kokonaiskuormitus nousee yllättävän nopeasti yli sietokyvyn rajan ja pennun tulee kuitenkin saada ensisijaisesti olla pentu.

Jäämme nyt siis odottamaan josko ne juoksut sieltä kohta tulisi ja sulattelemaan viimeviikkojen informaatiotulvaa ja päästämme Nalan kesälomalle. Muutaman viikon on nyt luvassa leikkiä, rapsutuksia ja lenkkeilyä maaseudun rauhassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti