maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kansainväliset Erämessut 2014 Riihimäellä

Kansainväliset Erämessut järjestetään Riihimäellä joka toinen vuosi ja tällä kertaa ne osuivat sellaiseen viikonloppuun, että allekirjoittanutkin pääsi paikalle. Messut olivat nelipäiväiset eikä yhdessä iltapäivässä pystynyt mitenkään sisäistämään näkemäänsä ja kuulemaansa. Näytteilleasettajia oli 600 ja kävijöitä oli riittänyt yli 40 000 joten aivan pienistä messuista ei ollut kyse.
Sää suosi messuilijoita, joskin juuri lauantaina tipahti niskaan muutama virkistävä vesikuurokin.

Ensimmäinen tehtävä alueelle päästyämme oli etsiä Eräkoira.fi sivuston piste. Nala on nimittäin sen verran ruipelo, että tilaamamme liivi oli sille auttamatta liian iso. Eräkoiran ystävällinen myyjä vaihtoi liivin ja saatiin kotiin viemisiksi oikean kokoinen liivi.
Aki S. Perälä 

Toinen must- juttu oli löytää ajoissa tapahtuma-areena. Siellä nimittäin piti esityksen Suomen houkuttelupyynnin keulakuva ja edelläkävijä Aki S. Perälä. Onhan noita pillejä kotonakin nähty ja kuultu, mutta asiantuntijan tietoisku oli mielenkiintoista kuultavaa ja kyllä ne pillitkin melkoisen vakuuttavia ääniä Akin käsittelyssä päästelivät. Houkuttelupyynnistä kiinnostuneiden kannattaa vierailla blogissa  Kettumailla - ketun pillityksen taito. Facebookissa aiheen tiimoilta löytyy Houkuttelupyynti.fi.
Beretta Silver Pigeon - syksyn sorsapyssy? 
Aseita piti tietysti käydä ihailemassa ja hypistelemässä. Niitä oli esillä perus käyttöaseesta upeisiin käsin tehtyihin taideteoksiin saakka. Pistin merkille, että muita aseita esittelevillä myyjillä oli päällään t-paita, mutta erään pisteen myyjät olivat pukeutuneet valkoiseen kauluspaitaan. Nimilaatassa luki Krieghoff. 
Näiden aseiden hintalapuissa oli järjestään viisinumeroisia lukuja. En uskaltanut edes kuvaa ottaa, ties vaikka olisivat tulkinneet sen ostopäätökseksi.
Erilaisilla aseilla olisi päässyt myös ampumaan, mutta ajanpuutteen vuoksi tämä jätettiin väliin.
Aki Hohkurin taidonnäyte

Vaikuttava oli myös trofee- näyttely, jossa oli esillä vähintään pronssipistemäärän saaneet trofeet. Mukana oli myös muutamia Porilaisen Aki Hohkurin taidonnäytteitä, joista itseeni teki vaikutuksen jäniksen saalistanut iso ilves. 
Erilaisia erähenkisiä varusteita ja vaatteita oli luonnollisesti esillä yllin kyllin ja monia mielenkiintoisia tuoteuutuuksia esiteliin ympäri aluetta. Ensikertalainen erämessuilija sortui lähinnä poukkoilemaan kojulta toiselle osaamatta oikein jäsentää ja sisäistää mitään. Toisella silmällä haeskelin jotain krääsäkojua, josta viedä tuliaisia lapsille, mutta suureksi hämmästyksekseni sellaisia ei oikeastaan ollut!
Muutenkin messuilla keskityttiin mielestäni onnistuneesti olennaiseen. Erilaista näytteilleasettelijaa ja eri tyyppistä luontoharrastelijaa palvelevaa välineistöä oli runsaasti, anniskelualueita oli useita muttei liikaa ja ruokaa sai vähän joka puolelta ja se oli aihealueeseen sopivaa. Riistaruokaa olisi voinut olla enemmän tarjolla, mutta kyllä loimulohellakin sai mahansa täytettyä ihan hyvin. 

Arvostan suuresti käsityötaitoa ja niinpä olinkin erittäin otettu löydettyäni keskiaikaistyylisen sepän pajan,
Sepän paja
jossa seppä takoi yleisön edessä erilaisia taidokkaita töitä koruista, koukkuihin ja veitsiin. Toki messuilla oli runsaasti muutakin käsityöosaamista esillä, mutta jotenkin tämä lämmitti itseäni kovasti.

Oli hyvin antoisat messut ja ensi kerralla olemme varmasti vähintään kaksi päivää ja jututan esilleasettajia enemmän, enkä yritä ahmia koko tarjontaa kerralla. 


Jousiammuntanäytöksen uhri



 
Nalalle vietiin tuliaisiksi savustettu poron luu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti