maanantai 2. syyskuuta 2013

Eka kerta on aina eka kerta..


Kenraaliharjoitukset ennen möllitokoja

Sieltä ne kauan odotetut juoksut sitten vihdoin tulivat. Niinhän se on, että kun vääjämätöntä tarpeeksi kauan povaa niin lopulta se jossain vaiheessa osuu kohdalleen.
Ehdittiin kuitenkin juuri sopivasti korkata kisakehät juuri ennen juoksujen alkua. Käytiin nimittäin hakemassa molemmille vähän kisakokemusta möllitokoista.

Ja kokemusta todella tarvitaan, enhän ole koskaan edes nähnyt tokokisoja ja koirakin on alle 8kk vanha. Jännitykseni huumassa en edes tajunnut ottaa kameraa mukaan ja näin ollen minulla ei nyt ole ainuttakaan kuvaa laittaa juttuni mausteeksi tällä kertaa.
Etukäteisvalmisteluna katsoin googlesta vaaditut liikkeet, mutta tapani mukaan niin myöhän ettei repertuaarimme ulkopuolelle jääneitä manööverejä ehditty juurikaan enää harjoittelemaan. Säännöt olisi voinut fiksumpi katsoa etukäteen, mutta jonkinlainen käsitys niistä kuitenkin oli.

Edellisiltana oltiin tultu kouluttajan kanssa siihen tulokseen, että Nalalle on paras tehdä ensimmäisestä kehäkokemuksesta positiivinen eikä painostava. Näin ollen ensitöikseni kisapäivänä tiedustelin tuomarilta lupaa palkata koiraa kehässä koiran ikään ja kokemattomuuteen vedoten. Olin ajatellut ettei me sitten saada pisteytystä liikkeistä, mutta tuomaripa meinasi että möllitokossa saa aivan vapaasti palkata koiraa niin paljon kuin vaan tarpeelliseksi katsoo. Hienoa!

Kisapäivän ilma oli aika ihanteellinen. Aurinko paisteli, mutta syksyn kirpeys tuntui jo ilmassa pitäen liian kuumuuden pois. Nurmikentällä oli mukava katsella toisten suorituksia ja hörppiä etukäteen mukaan varattuja kahveja.

Oma vuoro kehässä tuli nopeasti enkä tajunnut jännittäväni, mutta jostain syystä muistikuvat on vähän sumuiset. Nala ei mielestäni pitänyt tilannetta kovin outona, mutta suorituksen loppua kohden siitä alkoi huomaamaan hämmennyksen ja henkisen väsähtämisen merkkejä. Yleensähän me harjoitellaan huomattavasti lyhyempiä pätkiä kerrallaan eikä ollenkaan niin intensiivisesti.

Suorituksen jälkeen tuomari kovasti kehui Nalaa. Sanoi ettei liikkeet olleet tyylipuhtaita mutta ettei hän sellaista tässä vaiheessa tietenkään odottanutkaan. Tuomari oli sitä mieltä että Nala kyllä tekee mitä pyydetään ja käski viilaamaan lähinnä nyt omaa elehtimistäni ja sohlaamistani.

Pisteiden laskun jälkeen olin positiivisesti erittäin yllättynyt. Nala oli sijalla 5 ja sai ALO3 pistemäärällä 136!

Nyt siis selviydytään näistä ensimmäisistä juoksuista ja aletaan sitten valmistautua ensimmäisiin virallisiin kisoihin, kunhan ikä riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti